Verbouwing Van der Valk Hotel Nuland - ’s-Hertogenbosch

Benieuwd naar onze grote verbouwing naar een modern en nog luxer hotel? Bij een verbouwing, zowel klein als groot, komt toch heel wat kijken. Om onze gasten mee te nemen, geven we een uniek kijkje achter de schermen over de diverse ontwikkelingen die reeds hebben plaatsgevonden.

Update mei 2020
“Een moeilijke, maar mooie bouw” aldus de Hoofduitvoerder van de bouw. Een verbouwing gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar wij doen er alles aan om ons doel te bereiken.

De ontwikkelingen van de bouw zijn niet altijd voor de buitenwereld zichtbaar, dit komt omdat de afgelopen periode het meeste werk ‘onder de grond’ heeft plaatsgevonden. Naar verwachting komt hier in juni verandering in, want dan wordt het staal voor de hoofdconstructie van het hotel geleverd. Dit betekent dat men de ontwikkelingen rondom de bouw beter kan volgen, omdat de werkzaamheden nu tevens ‘boven de grond’ gaan plaatsvinden.

Wist u dat…

  • De vide van het nieuwe hotel maar liefst 18 meter hoog wordt;
  • Er al 2,5 ton aan windblokken gebruikt is;
  • De liftschaft van het hotel gebouwd wordt en deze te zien is vanaf de weg;
  • Er zo’n 20 á 30 medewerkers (allemaal met hun eigen specialiteit) samen werken op de bouw, maar dit in eerste instantie 60 á 70 medewerkers waren;
  • Een aantal ruimtes in de kelder al compleet zijn afgerond. Zo hoeven de herenkleedkamers en toiletten enkel nog gestuukt te worden;
  • De komende weken de focus o.a. ligt op de techniek, denk hierbij aan het leggen van de kanalen.

Update april 2020
Als familiebedrijf erkennen wij de groeiende bezorgdheid en onzekerheid die het coronavirus veroorzaakt. Onze hoogste prioriteit hierin is de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en onze medewerkers. Door dit te kunnen blijven waarborgen en de toenemende maatregelen om het COVID-19 coronavirus in te dammen, hebben wij besloten om vanaf vrijdag 20 maart 2020 tot donderdag 28 mei 2020 gesloten te zijn voor gasten.

Ondanks dat het hotel en restaurant gesloten zijn, wordt er hard gewerkt bij Hotel Nuland – ’s-Hertogenbosch. De bouw van het nieuwe hotel is in volle gang en juist nu willen we extra veel stappen maken. Hotel Nuland – ’s-Hertogenbosch hanteert ten aller tijden de richtlijnen vanuit het RIVM.

Benieuwd naar de huidige ontwikkelingen rondom de bouw? Op dit moment wordt de kelder van ons nieuwe hotel gerealiseerd. De keerwand en het eerste staal van de kelder zijn geplaatst. Daarnaast worden in de komende weken de eerste vloerplaten gelegd en streven wij ernaar om het staal van de tweede verdieping tegen de bouwvak af te ronden.


Update november 2019
Het dak is eraf, letterlijk en figuurlijk. We hebben afscheid genomen van het puntvormige dak. De staalconstructie wordt afgebroken en de vloeren op de tweede verdieping worden verwijderd. Vervolgens start de volgende fase van de verbouwing.

De volgende fase
Na het afbreken, begint het opbouwen. In deze fase leggen we een nieuwe fundering, staalconstructie en vloeren. De verwachting is dat deze fase tegen de zomer wordt afgerond.


De Valk Next Door
De verbouwing van Hotel Nuland – ‘s-Hertogenbosch is in volle gang. Voor ons hotel is één ding van groot belang en dat is dat de verbouwing zo goed als mogelijk onopgemerkt blijft voor de gasten. Dat is gelukt door de realisatie van onze prachtige pop-up locatie ‘De Valk Next Door’. Van lobby tot restaurant, het zit er allemaal in. Door de warme uitstraling en uiterlijk heeft men niet eens door dat het een pop-up locatie is.

De ingang bevindt zich aan de voorzijde van de parkeerplaats.  voor de plattegrond.

Onze medewerkers staan dagelijks klaar om gasten te verwelkomen voor een heerlijk ontbijt, lunch, diner of gewoon een lekker kopje koffie en/of thee. Behoefte aan een rustige en fijne werkplek? Voor flexwerken en/of een meeting is De Valk Next Door tevens de perfecte uitvalbasis.

Ondanks de werkzaamheden doen wij ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze gasten zo min mogelijk hinder ondervinden. De werkzaamheden zijn echter nodig om ons doel te realiseren. Het doel? Het verblijf van de gast nog aangenamer te maken. Het vernieuwde hotel wordt namelijk twee verdiepingen hoger en krijgt extra hotelkamers en faciliteiten.

Zakelijk
Vergaderen op een unieke locatie en goede bereikbaarheid vanuit meerdere plekken door heel Nederland is voor vele een belangrijk aspect. Door de centrale ligging is men bij Hotel Nuland – ’s-Hertogenbosch aan het juiste adres. Het vernieuwde hotel maakt op zakelijk gebied grote sprongen. Op de eerste verdieping komt een congrescentrum met multifunctionele zalen. De zalen worden uitgerust met de laatste technologische gadgets en zo ingericht dat ze voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. Het wordt een prachtige locatie met veel diverse mogelijkheden.