Duurzaamheid bij Van der Valk Nuland

Een groenere toekomst voor gastvrijheid

Bij Hotel Nuland nemen we onze verantwoordelijkheid voor de planeet serieus en streven we voortdurend naar manieren om onze activiteiten zo duurzaam mogelijk te maken. We zijn er trots op dat we ons inzetten voor een groenere toekomst door middel van diverse duurzaamheidsinitiatieven. Ons engagement wordt weerspiegeld in onze toewijding aan het Green Key-programma en een reeks innovatieve maatregelen die we hebben genomen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan mee over onze duurzame initiatieven.

Duurzaam Van der Valk Hotel Nuland

Bij Van der Valk Hotel Nuland geloven we dat kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken als het gaat om duurzaamheid. Daarom doen wij er in en rondom Van der Valk Hotel Nuland alles aan om optimaal bij te dragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk zonder afbreuk aan onze gastvrijheid. We zijn er namelijk van overtuigd dat gastvrijheid en duurzaam ondernemen naadloos samen kunnen gaan. Samen met onze collega’s doen we dit onder andere door

Duurzaam Van der Valk Hotel Nuland

Gouden Green Key Certificering

Een van onze belangrijkste stappen richting duurzaamheid is de implementatie van het Green Key-programma. Het Green Key-programma moedigt hotels en andere toeristische bedrijven aan om te voldoen aan strikte duurzaamheidscriteria en praktijken. Dit omvat een breed scala aan milieuvriendelijke aspecten, van energie- en waterbesparing tot afvalbeheer en bewustwording van gasten.

Duurzaam Van der Valk Hotel Nuland

Zonnepanelen

Op het gebied van energieproductie hebben we grote stappen gezet. Momenteel sieren 440 zonnepanelen ons bijgebouw, wat een aanzienlijke hoeveelheid duurzame energie genereert. En we gaan nog een stap verder met onze plannen voor het nieuwe hotel. Op het dak van dit nieuwe gebouw zullen maar liefst 398 geavanceerde zonnepanelen worden geïnstalleerd. Dit type paneel heeft een verhoogd vermogen om zonne-energie op te wekken, wat ons in staat stelt om nog meer groene energie te produceren.

Duurzaam Van der Valk Hotel Nuland

Koel- en verwarmingssystemen

Onze inzet voor duurzaamheid strekt zich ook uit tot onze verwarmings- en koelsystemen. We maken gebruik van warmtepompen en een koude- of warmteterugwinningssysteem om energie-efficiëntie te bevorderen. We hebben slimme domotica geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat onze klimaatinstallaties niet onnodig blijven verwarmen of koelen. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in energiezuinige vaat- en spoelmachines, en al onze nieuwe keukens zijn volledig elektrisch, met inductiebak- en kookplaten.

Duurzaam Van der Valk Hotel Nuland

Biovergister

Afval is een andere belangrijke factor in onze duurzaamheidsstrategie. We hebben een biotransformer geïntegreerd, waarmee voedselresten worden omgezet in waardevol biogas.

Duurzaam Van der Valk Hotel Nuland

Energie Efficiëntie

Ook hebben we ons gebouw en onze bedrijfsvoering geoptimaliseerd met het oog op energie-efficiëntie. We maken gebruik van HR++ glas en hebben de samenwerking gezocht met Botament Deutschland. Dit bedrijf voorziet ons van duurzame lijmproducten, waarbij elke aankoop bijdraagt aan het behoud van het Botament-bos.

Duurzaam Van der Valk Hotel Nuland

Inkoop

Ons streven naar duurzaamheid omvat ook verantwoord bosbeheer. We gebruiken hout uit duurzaam beheerde bossen, wat bijdraagt aan het behoud van waardevolle natuurlijke hulpbronnen. Bovendien hebben we materialen hergebruikt van ons oude hotel, zoals interieurstukken en tweedehands bouwmateriaal, om verspilling te verminderen.

Duurzaam overnachten bij Van der Valk Hotel Nuland

Bij Van der Valk Hotel Nuland streven we ernaar om duurzaamheid te integreren in elk aspect van ons bedrijf. Geniet van een comfortabel verblijf in onze moderne faciliteiten, terwijl u bijdraagt aan een groenere en duurzamere toekomst voor Nuland. Samen bouwen we aan een groenere toekomst in Nuland.

Reserveer hier!