Update juni 2020

Wat komt er allemaal kijken bij zo'n grote verbouwing? Wie is waar verantwoordelijk voor en hoe is het om op de bouw te werken? De komende periode gaan wij langs bij de medewerkers van de bouw om deze vragen inzichtelijk te krijgen.

Werkvoorbereider Hotel Nuland - 's-Hertogenbosch

Als eerste hebben wij gesproken met de werkvoorbereider van onze bouw. Een werkvoorbereider zorgt er min of meer voor dat aan alle voorwaarden is voldaan om met de werkzaamheden te kunnen beginnen.

"Als werkvoorbereider ben je o.a. verantwoordelijk voor het controleren van alle tekeningen van onderaannemers, constructeurs, architecten en leveranciers. Je controleert, vergelijkt en kijkt of het allemaal past. Verder houd je in de gaten of de gegevens die binnenkomen ook gedeeld worden en dat de onderaannemers en uitvoerders ook weten wat er gemaakt moet worden".

De bouw naar een groter en luxer hotel is volgens de werkvoorbereider 'leuk en uitdagend'. Dit komt om dat het een bestaande bouw is en het gezien kan worden als een puzzel die uiteindelijk in één geheel moet passen. Elk onderdeel wordt apart gemaakt, denk hierbij aan de vloer, het staal en de dakplaten.

Het staal voor de hoofdconstructie is geleverd en dit houdt in dat de werkvoorbereider de komende periode onder andere bezig is met het controleren van de voortgang van de verschillende fases van het staal.