Update februari 2021

Afgelopen vrijdag hebben wij het hoogste punt van onze verbouwing bereikt. Dit is op kleine schaal gevierd.

“We zijn erg trots en ontzettend dankbaar dat we ondanks deze moeilijke tijden toch de bouw van ons nieuwe hotel kunnen doorzetten en dat er straks een gloednieuw hotel staat! Ruim 50 jaar bouwen we hier in Nuland aan ons mooie familiebedrijf. Dit is voor ons echt een mijlpaal en maakt het vandaag ook extra speciaal, omdat we hier met 4 generaties bij aanwezig kunnen zijn”, vertelt Wendy Van der Valk (directie Van der Valk Hotel Nuland-‘s-Hertogenbosch) enthousiast.“

In de vier verdiepingen die tot dit hoogste punt leiden bevinden zich straks een lobby met grote glazen vide, Gerrit’s à la carte restaurant, een Live cooking restaurant, een hotelbar, private dining room en een Sushi bar/restaurant. Op de eerste verdieping bevindt zich de congrescentrum met multifunctionele zalen. Tevens heeft het hotel straks ruim 135 hotelkamers waarvan 12 themasuites met sauna of bubbelbad, casino en fitness en wellnessfaciliteiten.

De komst van de corona pandemie heeft voor de bouw van het nieuwbouw hotel over het afgelopen jaar wel voor extra uitdagingen gezorgd.

“We hebben intensief overleg gehad met alle betrokken partijen om er samen voor te zorgen dat de bouw toch op een veilige manier voorgezet kon worden. Tijdens de lockdowns dokterden we oplossingen uit om de impact op de planning zoveel mogelijk te beperken. De bouw ligt nu gelukkig weer op schema en naar alle verwachtingen zal het nieuwe hoofdgebouw waarschijnlijk geopend worden in het vroege najaar van 2021”, aldus Wendy van der Valk.

In de tussentijd wordt er druk gewerkt aan de upgrade van het bestaande hoofdgebouw, waar het dak eraf wordt gehaald en de muren recht worden getrokken om de uitstraling te moderniseren en de balkons te vergroten. Dit gebeurt in fases om enige hinder tot een minimum te beperken.