Toeristische info

Vraagt u zich af wat er in de omgeving van Van der Valk Hotel Nuland te doen is? Of wilt u het altijd gezellige 's-Hertogenbosch bezoeken, maar weet u niet wat te doen in Den Bosch? Laat u door ons inspireren om verschillende bezienswaardigheden in Brabant en omgeving te bezoeken.

Hieronder ziet u een kaart van de omgeving. De toekan geeft aan waar Van der Valk Hotel Nuland ligt. De rode pins geven diverse toeristische attracties weer. Klik op een pin om meer over de bezienswaardigheid te lezen of kies één van de onderstaande artikelen over Nuland en omgeving.

Of u nu kiest voor een leuk dagje met de kinderen, een romantische wandel- of fietstocht of een ander uitje. Wij wensen u veel plezier en mocht u vragen hebben, dan kunt u bij onze receptie terecht.

Activiteitenagenda

Bekijk activiteiten in de buurt van het hotel Lees meer

Volgende

Locatie

Wat te doen in Den Bosch?

Den Bosch: meest gastvrije stad van Nederland
Een weekendje weg bij Van der Valk Hotel Nuland - 's-Hertogenbosch is pas compleet met een bezoek aan de gezellige stad Den Bosch. Voor de 4e keer mag Den Bosch ('s-Hertogenbosch) de titel 'Meest gastvrije stad van Nederland' dragen. Den Bosch scoort het best op het gebied van onder meer vriendelijkheid, gastvrijheid, horeca en bereikbaarheid.

Het centrum van Den Bosch is op steenworp afstand van het hotel gelegen en een absolute aanrader voor een leuk dagje uit. Neem een kijkje in de prachtige Sint-Janskathedraal, ervaar een boottocht door de Binnendieze en geniet van de echte Bossche bollen van Jan de Groot. En wat dacht u van een wandeling door het prachtige natuurgebied de Bossche Broek? Of een heerlijke lunch in de Korte Putstraat? Daarnaast biedt Den Bosch talloze gezellige winkelstraatjes met unieke winkeltjes. Kortom: de stad Den Bosch is een bezoek waard.

Bezoek het Noordbrabants Museum

Den Bosch beschikt over meerdere musea, waarvan het Noordbrabants Musuem er één is. In dit historisch museum vindt u prachtige achtiende eeuwse paleiszalen, schilderwerken van Vincent van Gogh, Jan Sluijters en kunst van andere getalenteerde kunstenaars. Ook kunt u in dit museum meer leren over de geschiedenis van Brabant.

Neem een kijkje in het Jheronimus Bosch Art Center

Een ander mooi museum in deze bruisende stad is het Jheronimus Bosch Art Center. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een kunstmuseum en deze bijzondere expositie is gevestigd in de voormalige Sint-Jacobskerk. Als u werk van de in 's-Hertogenbosch geboren Jheronimus Bosch wilt bezichtigen, mag u deze plek niet overslaan.

Wandel door Natuurgebied de Moerputten

Als u wel van een ontspannen wandeling houdt, zit u bij de Bosche Moerputten goed. Loop een wandelroute langs hooilanden die zomers vol staan met fleurige bloemen en baan u over het vlonderpad door de moerasachtige omgeving. Vergeet niet om over de Moerputtenbrug te wandelen die vroeger als spoorlijn diende en u nu over het natte laagveen leidt. Deze wandeling is een bron van cultuurhistorie.

Kom sporten in Sportiom

Heeft u zin om wat sportiefs te ondernemen? Bij Sportiom in Den Bosch kunt u onder andere zwemmen en bowlen. Het zwembad (AquaFun) is een gethematiseerd zwemparadijs voorzien van snelle glijbanen, een golfslagbad en een peuterbad. Dit uitje is zeer geschikt voor het hele gezin.

Gaat u liever bowlen? Ook dat kan bij Sportiom. Reserveer vooraf een baan via de website van het sportcentrum om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Shoppen in het centrum van 's-Hertogenbosch

In het stadscentrum zijn diverse leuke winkelstraatjes en het is iedere zondag koopzondag in deze gezellige stad. Of u nu graag wilt winkelen bij bekende winkelketens of liever bij leuke en verrassende boetiekjes slaagt. Den Bosch heeft het allemaal! 

Bij onze receptie vindt u alle informatie voor de leukste er-op-uit tips in Den Bosch en omgeving. Onze medewerkers helpen u graag op weg.