De leukste kinderroutes

Kom met uw beginnende avonturier naar De Maashorst en maak ze klaar voor de dag van hun leven! In Het Oergebied vindt u speciale kinderroutes waar de kids een spannend avontuur kunnen aangaan met Docus de Das of met Osje. Er is voor ieder wat wils!

Verdwalen in het kabouterbos
Volg de paaltjes met de letter 'K' en wie weet vind je de kabouters in het bos. Speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar is er bij Natuurcentrum De Maashorst het kabouterbos. Huur een mapje met foto's, verhalen en opdrachten en trek erop uit. Elk seizoen is er weer een nieuwe map, dus het pad verveelt nooit!

Ontdek meer

Osje in Herperduin (1,5 km)
Osje, dé mascotte van de gemeente Oss, neemt je mee in de bossen van Herperduin. De wandelroute begint bij de Natuurspeeltuin het Klauterwoud. Volg de palen in het bos, kom meer te weten over de natuur en beklim de uitkijktoren waar je de Taurossen en Exmoorpony's zeker kunt spotten. 

Osje route

Op avontuur met Docus de Das (1,5 km)
Sinds de bosheks haar pan verandersoep in het meertje van het bos heeft laten vallen, heeft Docus zijn vriendjes niet meer gezien. Alle dieren denken sindsdien een ander dier te zijn. Kom jij het bos en de dieren bevrijden?

Docus de Das avonturenpad

De Maashorst, toen en nu
Met deze plattegrond gaan de oerschatten en natuurparels in De Maashorst pas écht leven. Laat je inspireren door de stripverhalen en stippel je route uit.

Van toen tot nu