Activiteitenagenda
Monument vakbeurs 2019

Monument vakbeurs 2019

14 mei 2019 - 16 mei 2019

Brabanthallen

Vakbeurs voor beheer en onderhoud van onroerend erfgoed – Monument

Trefpunt voor professionals in monumentaal vastgoed en eigenaren daarvan. Innovaties, oplossingen, best practices en een ijzersterk inhoudelijk programma.

ErfgoedEvent = Monument 2019

Wat voorheen bekent stond als ErfgoedEvent, gaat nu verder als Monument. Monument vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs Renovatie, platform voor professionals in sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker renoveren. Als u MONUMENT bezoekt vanuit zakelijk oogpunt, heeft u ook gratis toegang tot Renovatie 2019.

Kennisdeling & verbinding

Op de beurs Monument tonen exposanten hun expertise, ontmoeten zij nieuwe en bestaande relaties, delen zij kennis en doen zij zaken. Bezoekers treffen er een breed aanbod aan van erfgoedspecialisten en worden volledig geïnformeerd over ontwikkelingen in de sector.

Deze brede opgezette driedaagse vakbeurs is dé ontmoetingsplek voor onder andere leveranciers, ambachtslieden, bestuurders, conservatoren, (museum)beheerders, architecten, beleidsmakers, restauratoren, eigenaren, wetenschappers en designers. Monument biedt je als professional een unieke kans om jouw erfgoedexpertise uit te dragen en te delen. Op die manier kun je bestaande relaties bestendigen en nieuwe contacten proberen te leggen. Zo is Monument 2019, dankzij de brede scope, ook heel interessant voor studenten, young professionals, zzp’ers en start-ups.

Inhoudelijk programma

Monument gaat vergezeld van een stevig inhoudelijk programma, waarin onderstaande onderwerpen aan de orde zullen komen:

  • De omgevingswet en de verstedelijkingsopgave
  • Verduurzaming van en energiebesparing in monumenten
  • Herbestemming
  • Opleidingen
  • Oude ambachten en nieuwe technieken
  • Erfgoedtoerisme
  • Planmatig onderhoud